keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Latukonetalkoot

Längelmäen Urheilijat ry on hankkimassa yksityisin voimin omaa latukonetta, jotta kuntohiihtäjien ladut saataisiin nykyajan tasolle. Käytetty Paana 225 on reilun viikon ajan ollut koeajossa. Latupohjia ja latuja on ajettu Länkipohjaan ja Hiukkaalle. Koko reitin kiertämisestä tulee noin 20 kilometrin lenkki, kertoo seuran puheenjohtaja Ari Sarin.
Länkipohjan alueen latuverkosto on jäänyt viime vuosina melko vaatimattomaksi. Lähinnä kahden ja puolen kilometrin valaistua lenkkiä on pidetty yllä moottorikelkan avulla. Jämsän kone ehtii Länkipohjaan vain harvoin, eikä kaupungilla ole omaa kuljetuskalustoakaan.
Kone maksaa 20 000 euroa, joten sen hankinta on kova ponnistus. Jäsenmaksujen lisäksi tarvittaisiin nyt kannatusrahaa sekä yrityksiltä että yksityisiltä lahjoittajilta, toivovat seuran puheenjohtaja Sarin ja hiihtojaoston puheenjohtaja Ville Erkkilä.
Lahjoitussumma on tietysti jokaisen omassa harkinnassa, mutta selvää on, ettei koneen hintaa saada kasaan pelkästään muutaman euron tai kympin sijoituksilla.
Useat työntekijöidensä liikuntamahdollisuuksia tukevat yritykset ovat luvanneet kantaa kortensa kekoon. Myös huomattavia yksityisiä lahjoituksia on jo koossa ja lisää odotetaan, Sarin ja Erkkilä toivovat. Konetilit on avattu Jämsän seudun Säästö- ja Osuuspankkeihin.
Ainakin tänä talvena kuljettajat ovat luvanneet ajaa latuja talkoilla, joten ylläpitokustannukset jäävät polttoaineisiin. Ladut ovat kaikkien jämsäläisten hiihtäjien käytettävissä. Jos Pykälän paana alkaa kyllästyttää, kannattaa joskus käydä tutustumassa myös Länkipohjan maisemiin. Ladulle pääsee esimerkiksi urheilukentän tuntumasta. Hiihtolomaviikolle suunnitellaan laturetkeä.

- julkaistu Jämsän Seutu -lehdessä 8. helmikuuta 2010

1 kommentti:

  1. Hienoa kun talkoohenkeä ja rohkeutta vielä löytyy! Pitääkin tulla joskus testaamaan ladut vaikka Jämsästä en olekaan.

    t. #9

    VastaaPoista