perjantai 12. helmikuuta 2010

Tunkelon reitin koehiihto

Käytiin eilen illalla Akin kanssa kokeilemassa tuo uusi Tunkelon reitti, jonka Hannu oli juuri tuoreeltaan saanut valmiiksi. Sieltä löytyy muutama loiva nousu ja lasku, mutta mukavaa hiihdettävää on. Sauva painui muutamalla pelto-osuudella läpi, mutta eiköhän sekin korjaannu nopeasti.
Kokonaisuus oli siis oikein hyvä ja suksikin luisti, vaikka voitelurumba venyttikin lähdön pimeään. Otsalampun valossa näki kuitenkin ihan hyvin painaa menemään. Suosittelen!

7 kommenttia:

  1. Terve!

    Olisiko mahdollista että ette tekisi niin jyrkkiä käännöksiä laduille? Jos perinteistä haluaa hiihtää niin ei sukset pysy ollenkaan uralla jyrkässä käännöksessä. Varsinkin jyrkissä alamäissä kaatuu helposti.

    VastaaPoista
  2. Jyrkkiä käännöksiä pyritään välttämään. Koneella ajaminen on vielä hieman opettelua, joten palautetta tarvitaan. Kiitos siitä. Mitä jyrkkää laskua tarkoitat? Tunkelon talon kohdalla on tarkoitus vetää uusi lasku-ura,(pohjat on jo ajettu, mutta ei latua vielä. Tämä siksi, että lasku havaittiin turhan vauhdikkaaksi, varsinkin kun pohjalla on käännös.

    VastaaPoista
  3. Kuinka pitkä tuo teidän lenkki on ja pääseekö luistelusuksilla. Jos joskus tulisi Jämsänkoskelta hiihtämään ihan tutustumismielessä.
    Tai pitkäkö siitä kaavaillusta laturetkestä on tulossa

    VastaaPoista
  4. Mitä lenkkiä tarkoitat? Yhteensä hiihdettävää on lähes 30 km ja yksittäisten lenkkien pituudet näet tuosta latukartasta: klikkaat vain haluamaasi reittiä ja esiin avautuu lenkin pituus sekä mahdolliset lisätiedot. Kaikilla osuuksilla on pääsääntöisesti kaksi perinteisen tyylin latu-uraa reunoilla ja keskellä tilaa vapaalle hiihtotyylille, joten luistelusuksilla pääsee kyllä.
    Laturetkestä on tiedä enempää, pitää kysyä viisaammilta.

    VastaaPoista
  5. Kiitti hyvä. Tyhmä ei osannut. Kohta tulen sinne kiertelemään jahka pakkanen helpottaa.

    VastaaPoista
  6. hei! Onko tietoa milloin ladut ajetaan seuraavan kerran näin hiihtolomalla? Ovat tällä hetkellä aivan tukossa

    VastaaPoista
  7. Hei,

    Länkipohjan ladut ajettiin keskiviikkoiltana lumisateen hieman tauottua klo 18 - 21.30 välissä. Lunta oli silloin ennusteen mukaan tulossa vielä 3-4 cm. Kaikki ladut ajetaan torstaina 4.3. arviolta klo 17 alkaen kun lumisade alkaa vähenemän.

    VastaaPoista