Latukoneen ratin takaa on ollut ilahduttavaa katsella, miten paljon hiihtäjiä on ollut liikkeellä! Kyllä näillä lumimäärillä kelpaakin ulkoilla. 😊
Useampi hiihtäjä on paitsi peukuttanut latukoneelle ladulla kohdattaessa niin muutoinkin kiitellyt hyvistä laduista. Meiltä on myös kysytty, miten homma toimii ja voiko hiihtotoimintaa tukea tai latujen kustannuksiin jollakin tavalla osallistua. Siispä yleisön pyynnöstä tässä postauksessa avaamme taustoja Länkipohjan alueen latujen ylläpidosta.Latukone on Längelmäen Urheilijoiden latukone, jota Hannu ja Aki talkoilla ajavat.
Ladut pyritään kunnostamaan viikonlopuiksi, mutta tässäkin on huomioitava sää- ja ajankäyttövaraus. Arkipäivinä latuja ei pääsääntöisesti kunnosteta - poikkeuksena hiihtolomaviikot, jolloin pyrimme kunnostamaan latuja viikollakin, jos uutta lunta sataa runsaasti.
Välillä elämässä myös ilmaantuu muutakin ohjelmaa kuin latujen ajoa, jolloin latutalkoot saattavat viivästyä 😉
Latuverkoston ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin ei Jämsän kaupunki ole viime vuosina maksanut avustuksia urheiluseuralle. Lämmin kiitos Jämsän kaupungille ja Katja Pohjoismäelle aktiivisuudesta ja nopeasta yhteydenotosta. Asiassa on tapahtunut väärinymmärrys ja asiaa tarkemmin selvitettäessä, on selvinnyt, että latuverkoston ylläpitämiseen Längelmäen Urheilijoilla on mahdollisuus saada Jämsän kaupungilta avustusta. Seuralla oli ollut tästä erilainen käsitys ja siksi muutama avustushakemus on jäänyt tekemättä. Tätä kirjoitusta on täydennetty maanantaina 22.2. klo 12.10.
Mikäli haluat osallistua toimintaamme, voit liittyä haluamallasi summalla Längelmäen Urheilijat Ry:n hiihtojaoston kannatusjäseneksi vuodeksi kerrallaan.
Längelmäen Urheilijat Ry:n hiihtojaoston tili FI49 5247 0140 0010 19
Terveisin
Hannu ja Aki
PS. Latukoneessa ei ole siis rattia, vaan tässä on sauvaohjaus ja jos joskus perinteisen ladulla on liian "jyrkkä mutka", niin siinä käännöksessä ei latukoneen kuljettaja ole sillä kertaa kunnolla onnistunut, mutta seuraavalla ajokerralla yritämme uudestaan ja paremmin😉.